Milföy Hamurundan Ispanaklı Börek

 
Hazır satılan milföy hamurundan hızlıca minik börekler yapmak bazen kurtarıcı olabiliyor.Her ne kadar evde yoğurulan hamurun yerini almasa da hızlıca hazırlanabilir oluşu bu tarifi denemeye değer kılıyor.
Dondurulmuş olmayan milföy hamurudan elde edilen ıspanaklı börek buzluğa da konup daha ileride tüketilmek için muhafaza da edilebilir.



MALZEMELER:

1 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
1diş sarımsak (küçük)
200gr ıspanak (ben dondurulmuş kullandım)
100 gr beyaz peynir
50gr kaşar peyniri veya Mozarella peyniri
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI:

  • Kuru soğanımız rendeleyip kavurduktan sonra sarımsak ile doğranmış taze soğanımızı da ekliyoruz.
  • Ispanaklı karışım hazır olduktan sonra biraz soğutuyoruz.
  • Milföy hamurlarımızı merdane yardımıyla birazcık esnetiyoruz.
  • Aşağıdaki görselde olduğu gibi bölüyoruz.
  • Ispanaklı karışımımıza peynirlerimi de ekledikten sonra çatal yardımıyla kenarları kapatıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Arzuya göre susam veya çörekotu ile süslüyoruz.
  • Böreklerimiz alt üst kızarana kadar pişirilerek sıcak servis edilir.




5 Comments

  1. takipteyim blogunuz hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık ıspanaklı böreği çok severim

    YanıtlaSil
  3. Bu favorim oldu şu anda. Emeğine sağlık Sevgi :) Sağlıklı atıştırmalıklar üzerine de paylaşımlar bekleriz, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı araştırmalık da paylaşacağım inşaAllah onlar da çok gerekli.
      Teşekkür ederim❤

      Sil