Kıymalı Kelebek Makarna


Annelerin kurtarıcı yemeğine yer vermeliyiz biraz.Kıymalı makarna mutfak tarihinde ve zaman içinde bir çok gönül keşfetmiş gerek lezzeti gerek pratik oluşuyla mutfaklarımızda defalarca pişmiştir.
Her evin bir kıymalı makarna tarifi mutlaka vardır bizim evin de favorisi tam da bu tarif.
Biraz makarna biraz da kıyma ile sofralarımızı şen eden bu tarifin elbette kendine göre minik püf noktaları vardır ancak her zaman olduğu gibi sevgiyle pişirilmesi en önemli malzemedir..




MALZEMELER:

250gr kıyma
1 paket kelebek makarna
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
1 adet büyük boy soğan (yemeklik)
1 diş sarımsak
Kuru nane-karabiber-muskat
Tuz
Arzu edilen kaşar peyniri çeşidi (ben Chedar peyniri kullandım)


YAPILIŞI:
  • Makarnamızı az bir mitkar tuz ile kaynatıyoruz.
  • Yemeklik olan soğanımız renk alana dek kavrulur ardından da sarımsak eklenir.
  • Soğanlar kavrulunca kıymamız da tahta bir spatula yardımıyla üzerine hafif ayırma darbeleriyle kavrulur böylece kıymamız tane tane olacaktır.
  • Kıymamız suyunu verip alınca salçalarımızı ekliyoruz.
  • Salşanın güzelce kavrulması gerekiyor.
  • Salçaların güzelce kavrulması demek ağza et kokusunun gelmemesi demektir buna dikkat edin.
  • Salçalar kavrulduktan sonra da baharatları ve makarnamızdan biraz su ekliyoruz.
  • Kıymalı harcımız güzel bir kıvama kavuşunca ateşten çekiyoruz.
Servise almadan evvel kaşar rendemizi de ekliyoruz arzuya göre makarnanın üstüne arzuya göre yeme esnasında da eklenebilir.




Afiyet şifa olsun!..


2 Comments

  1. oncelikle hayirli ugurlu olsun yeni blogunuz canimin icisi...

    artik gozlerimizin yaninda midelerimizde bayram edecek senin maharetli ellerinden cikan leziz yemeklerinle ve sunumlarinla diye oldukca mutluyum kendi adima;)

    tarife gelince sahane bir manzara hic dayanamam bir makarna sever olarak uzerinde kiymalisi sosu olan bir tabak makarnaya.ayrica kim hayir diyebilirki makarna deyip gecme dunyaca unlu markalarin avmlerde zincirleri var sirf makarna uzerine...
    demekki hicte basit degil zira ana malzemesi makarna olsada milyon tane cesitle harika lezzetler ortaya cikartilan bir malzemedir kendisi.hicbirseyimiz olmasin evimizde ama makarnamiz varsa en zengin biziz.zira butun evi doyurur bir tepsi makarna bir kase yogurt.cokk uzatmiyim makarna uzerine biraksan roman yazatim o derece kiymetli bir besindir benim icin..ellerine saglik canim afiyetlr yiyin insallah

    YanıtlaSil
  2. bu arada yayinin altina pdf ciktisi yazici formati vs.eklentisi dusunmus olman beni ziyadesiyle mutlu etti.hem harika bir fikir olmus hemde ancak senden bekleyecegim bir farklilik olmus.dusunen aklina saglik bacim..biz hanimlar icin en zor gelen kendi adima bir tarifi alip karsina ekrana bakarak bir deftere yazma isi.cok sıkıci benim icin ve hic tercih etmem bu yuzden ama senin bu eklentilerin sayesinde ciktisini alip bir dosyada biriktirip o harika tariflerden bir arsivim olmasi fikri benim gibi bir tembeli ziyadesiyle memnun ve mutlu etti.hayirseverlik budur isteee:))

    YanıtlaSil