Aslında basittir,bana göre en sıkıntılı yeri şekillendirme kısmıdır.
Bir miktar bilinen şekilde yoğurulan hamur ile yapılan bu güzel yiyecek yapımıyla da görüntüsü ile hem eve hem kalplere sıcaklık katıyor.
Özel bir zahmeti de yok dolayısıyla daha sık yapılabilir.Küçük ve basit tariflerden uzaklaştığımız bu zamanlarda evimizde simit kokusunu duymak için kolları sıvayın.
Simit hamurunu biraz fazla yoğurursanız küçük ekmekler de pişirebilirsiniz.
El hamura değince yapılacak şeylerin sayısı artıyor ya bazen,işte öyle bir şey..
Tarife geçelim:
MALZEMELER:
- Yarım kilo un
- 300gr kadar ılık su (aşamalı eklenecek)
- 1 tatlı kaşığı instant maya veya yarım küp taze maya
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
- 1 kahve fincanı pekmez veya bal hiçbiri elinizde yoksa bir çorba kaşığı şeker de olur
- 1 su bardağı su (ballı karışım için)
- Susam
YAPILIŞI:
- Hafif ılık su ile hamurumuzu hazırlıyoruz
- Olabildiğince yoğurmaya çalışın,yoğurma işlemi biraz uzun yapılınca kabartma süresini kısaltıyor bu da hamurumuzun daha çabuk iki katına çıkacağı anlamına geliyor.
- Yoğurulan hamuru sıcak bir yere alın.
- Fırınımızı çalıştıralım.
- Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler alarak simitlerimizi şekillendirelim.
- Tepsimize pişirme kağıdı koyalım mutlaka.
- Şekillendirilen simitlerimizi önce ballı suya batıralım ardından da susama.
- Bu şekilde simitlerimizi hazırlayarak tepsiye dizelim.
- Simitlerin birbirine dokunmamasına özen gösterin.
- Normal bir fırın tepsisine genelde 6 adet simit sığar.
- Üzeri kızarana dek kontrol ederek pişiriyoruz.
- Simitlerimiz pişmeden fırınımızın kapağını açmayalım.
Ev yapımı simit |
Simidin yanına en çok çay ve peynir yakışır..
Ev yapımı simit |
Afiyet şifa olmasını dilerim..
Hamur işleri
homemade simit recipe
how to make simit
simit
simit nasıl yapılır
simit recipe
simit tarifi
turkish simit
yeni
2 Comments
Nefis gözüküyor :)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor. Simit çok severim 😊
YanıtlaSil