Pratik Bisküvili Pasta


Hem hafif hem lezzetli bir tatlımız var bugün,soğuyunca daha bir lezzetli olan dolapta duramayıp kısacık sürede tüketilen türden üstelik..
Yapımına hep beraber bakalım mı?

Dar bir zamanda yaptığımdan dolayı pratik bisküvili pastamız iki katlı olabildi ancak tabii ki de arzuya göre kat sayısı artırılabilir hatta mümkünse artırarak yapın derin,kat sayısını artırmak için malzemeleri ikiye çıkartmanız yeterli olacaktır.
Buyrun tarife:

MALZEMELER

Vanilyalı krema malzemeleri:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Kakaolu krema malzemeleri:
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 50 gr kuvertür çikolata (çikolatayı rendeleyebilir veya bıçak ile kıyabilirsiniz.)
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

  • 1 paket pötibör türü bisküvi

(pastanızın kat sayısını artırmak istediğiniz takdirde bisküvi miktarını da artırmalısınız)

  • Süslemesi için: File badem,hindistan cevizi


YAPILIŞI:


Vanilyalı kremanın yapılışı:

  • Evvela vanilyalı kremamızı hazırlıyoruz.
  • Orta boy bir tencereye vanilyalı kremamızın malzemelerini alarak düzenli olarak orta ateşte kıvamına ulaşana dek çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  • Ateşi yüksek tutmayın kremanızın dibi tutabilir.
  • Düzenli olarak karıştırın,koyu bir kıvam elde edince ateşten alın.


Kakaolu kremanın yapılışı:

  • Vanilyalı kremada olduğu gibi hazırlanır
  • İçine ek olarak kakao ile kuvertür çikolata eklenir düzenli karıştırılır.
  • Kıvama ulaşınca ateşten alınır.


Pişen kremalarımızı soğumaları için biraz beklemekte fayda var.
Kremalarımızın tamamen soğumasına gerek yok ilk sıcağı çıksın yeter.
Arzu edilen bir tepsiye bisküvilerimizin ilk katını döşedikten sonra arzu edilen krema dökülür.
Kremanın üzerine bir kat daha bisküvi döşedikten sonra diğer renkli kremamızı da düzgünce döküyoruz.
Bu tatlıya file badem ile hindistan cevizini şahsen çok yakıştırdığım için genelde süslemesini bunlarla yapıyorum lezzet bakımından da çok güzel oluyor,önerebilirim ama arzu veya tercihe göre ceviz fındık ile de süslenebilir.

Pastamızın içi bu şekilde görünmektedir

Servis önerisi:

Tatlımızın iyice soğumasını beklemeliyiz sabırsızlık göstererek lütfen pastanızı tamamen soğumadan kesmeyin,parçaların düzgün bir şekilde çıkması için soğuması şarttır bu yüzden.Aksi takdırde dağılacak ve yayılacaktır.


Deneyecek olanlara kolaylıklar diliyorum,afiyet şifa olsun dilerim bu tarif favori tarifleriniz arasında yer alsın.
Allah'a emanet olunuz..



3 Comments